Dit moet je zien...

Plaats hier nieuws en tips in verband met varen hobby.

Dit moet je zien...

Berichtdoor silvesterp » zo 17 mei 2015, 15:24

Voor diegenen die tijdens hun vakantie naar het buitenland gaan heb ik hier een paar tips met plaatsen waar varens te zien zijn.
Als je naar Londen gaat, ga dan zeker de Kew Gardens bezoeken. Hier staan verspreid in de parktuin heel veel winterharde varensoorten, vaak voorzien van naam. Maar zeker is het de moeite waard om de Princess of Wales Conservatory te bezoeken. Hierin zijn 10 klimaatzones ondergebracht, waarvan er een is met alleen maar varens. Speciaal wil ik noemen enkele Aglaomorpha soorten en Drynaria's. Ook staat er een mooie grote Adiantum peruvianum.

Voor diegenen die naar Lissabon gaan kan ik een bezoek aan de Estufa Frio in het hart van de stad aanbevelen. Dit is een soort kassencomplex met drie afdelingen waarvan de koude (frio) de grootste is. Hier staat een enorme verscheidenheid aan planten, deels subtropisch in een natuurlijke setting. De estufa (= kas) is als een grote parktuin aangelegd met hoogteverschillen en waterloopjes. Tussen al het moois staan ongeveer 25 soorten varens, varierend van boomvarens tot kruipende soorten. Het zijn meestal grote, uitgegroeide exemplaren. De warme afdeling is gesplitst in een droge, succulenten tuin (klein en niet echt mooi) en een grotere groene afdeling met muren vol Adiantums. Echt de moeite waard. Entree €1,50 voor 65+

Mocht u een reis naar Thailand hebben gepland, en u komt ook in het noorden in Chiang Mai, probeer dan een bezoek te brengen aan Fern Paradise. Dit is een 2,5 ha groot groen terrein met grote tropische vruchtbomen en een ondergroei van alleen maar varens. Er staan en hangen ongeveer 400 soorten. De eigenaar heeft op dit terrein 10 vakantie woninkjes gebouwd (oude graanschuren) en je kunt er dus een paar dagen of langer vertoeven en van al dat moois genieten. Ook is er een kwekerij waar sporen gezaaid worden en een soort showtuin van varens waar je ogen te kort komt om al dat moois te zien.
Er worden vrijwel geen varens verkocht omdat de eigen gekweekte varens een soort kinderen zijn. Info op www.fernparadise.com
silvesterp
 
Berichten: 20
Geregistreerd: di 11 maart 2014, 12:58

Keer terug naar Nieuws en tips

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

Informatie

Het team • Alle tijden zijn GMT

Social

Webshop
Blog
cron