Voorstellen

Nieuwe gebruikers kunnen zichzelf en/of hun tuin hier even voorstellen.

Voorstellen

Berichtdoor Pieter Businp » zo 02 nov 2014, 20:33

Een bericht hoor je niet met 'ik' te beginnen, vandaar deze eerste zin.
Ik ben een behoorlijke digibeet en mede daardoor niet actief op de social media. Zojuist een berichtje naar Remko gestuurd inzake een begeerde varen. Wat blijkt nu, het is beleefd als gebruikers zich voorstellen.
Dat doe ik dan bij deze.

In 1952 ben ik in Amterdam geboren. Mijn ouders gaven mij de naam Pieter, want vader heette Pieter, overgrootvader heette Pieter etc.. Het wonderlijke deed zich echter voor dat op mijn geboortekaartje vermeld stond 'en we noemen hem Peter'. Had bij de aangifte dan die ene letter weggelaten. Gedane zaken nemen geen keer en ik luister naar beide namen.

Mijn achternaam, Bulsing, deed mij lang vermoeden dat die van oosterse origine zou zijn. Sing in n.l. een hoge kaste en een klein deel van het bloed dat door mijn aderen vloeit is oosters.
Helaas, niks hoog oosters. Mijn familie naam is te vinden in de Dikke Van Dalen. Bulsinghout, of bulsenhout, blijkt vlechthout te zijn. De familie moet dan ook al heel lang iets met de natuur hebben. Mocht dat niet zo zijn; ik heb dat wel.
Al sinds ik kan lopen en mijn zintuigen gebruik, ben ik zeer geïnteresseerd in alle organismen waarmee ik mijn leefomgeving deel. Voor de mens is dat het minst, die kan nog veel van de overige diersoorten leren. Ik prijs me gelukkig Jacob Heimans goed gekend te hebben (zoon van Eli Heimans / voor de jongeren onder ons; even googlen) die mij in mijn nieuwsgierigheid naar planten en dieren heeft gestimuleerd.

Voorkeur heb ik niet. Ons ecosysteem bestaat uit pantaardig en dierlijk leven dat niet buiten elkaar kan. Zo vind ik ook de tuin een leefgemeenschap van planten en dieren. Beide zijn zeer welkom. Even een stokpaardje berijden; het lelyhaantje eet jaarlijks vele bloemen uit mijn kievitseitjes. Soit; ik heb er genoeg en die kevertjes zijn zeker zo interessant dan het genoemde knolgewasje. Ze piepen bij aanraking en de larven maken zich oneetbaar voor predators door hun poep op hun rug te deponeren.
Gif wordt in onze tuin dan ook niet gebruikt. Dat is ook niet nodig, want bij een redelijk ecologisch evenwicht worden beestjes zelden een plaag.

Helaas ben ik een verzamelaar; dat zal een eigenschap zijn van menig tuinliefhebber. Onze relatief kleine tuin (5,4bij17,5 m.), voor (rand)stadsbegrippen best groot, herbergt een kleine 300 plantensoorten. Varens hebben mij altijd zeer geboeid. Toen ik begin dit jaar lid werd van de NVV dacht ik best wel aardig wat soorten te hebben, zeker zo'n 15. Schokkend was dan ook de ontdekking dat er leden zijn met evenzoveel varensoorten als het aantal gewassoorten in mijn tuin. Mede dankzij Fons Slot, die in een andere gemeente woont maar toch heel dichtbij, de bijeenkomsten en de varenruilbeurs van de NVV is mijn collectie gegroeid tot ruim 70 soorten en zijn door mij de eerste kwekersstappen gezet. Ook mijn varenkennis is toegenomen dankzij de interessante lezingen en gesprekken met leden.

Beroepshalve werk ik nog hooguit ruim 3 jaar bij het bureau Natuur- en Milieueducatie van de gemeente Haarlem, mijn huidige woonplaats. Daarnaast heb ik veel gepubliceerd en geillustreerd over met name het dierenleven in de tuin en de toepassing van inheemse planten. Mijn natuurkennis is gebaseerd op kijken, horen, ruiken, voelen en lezen; heel veel lezen. Mijn eigenlijke beroep is grafisch vormgever en illustrator, opgeleid aan de Amsterdamse Rietveldacademie. Daarnaast ben ik al mijn gehele leven actief als (natuur)fotograaf. Als zodanig ook lid geweest van het Nederlandse Natuurfotografengilde.

Zo, zo is het wel genoeg.

Een zeer vriendelijke groet aan mijn medeleden,
P(i)eter
Pieter Businp
 
Berichten: 1
Geregistreerd: wo 19 feb 2014, 21:17

Re: Voorstellen

Berichtdoor griphuz » wo 12 nov 2014, 11:05

Hallo Pieter, bedankt voor je introductie en welkom op het forum!

Groetjes,
Remko.
Avatar gebruiker
griphuz
Beheerder
 
Berichten: 53
Geregistreerd: vr 20 dec 2013, 11:43
Woonplaats: Nuenen


Keer terug naar Even voorstellen?

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

Informatie

Het team • Alle tijden zijn GMT

Social

Webshop
Blog
cron