Pagina 1 van 1

Het plaatsen van foto's of plaatjes.

BerichtGeplaatst: di 28 jan 2014, 15:06
door griphuz
Het plaatsen van foto's of plaatjes in een forum als deze kan op twee manieren:

Enerzijds kunt u de foto of het plaatje uploaden naar de server van de vereniging zelf, dat is de meest directe manier en het meest eenvoudige. Kies hiervoor onderstaande tab 'Bijlage toevoegen', kies op uw PC het bestand en druk vervolgens op de knop 'Bestand toevoegen'. Een verkleinde versie van de foto wordt nu onderaan je bericht geplaatst zoals in dit bericht.
Als u erop klikt opent het plaatje zich in het originele formaat.
U zult echter begrijpen dat hierdoor na verloop van tijd nogal wat ruimte ingenomen kan worden door al deze afbereldignen op onze server. Daarom zitten er beperkingen aan de afbeeldingen die op deze manier geplaatst mogen worden:

    De maximale bestandsgrootte is per bestand 256 kB
    Het aantal bijlagen/plaatjes of afbeeldingen per bericht is gelimiteerd tot 3

Wil je bovenstaande beperkingen niet, dan kun je heel eenvoudig kiezen om je plaatje of foto ergens anders te uploaden, bij een gratis image-server bijvoorbeeld. Hieronder staan een aantal voorbeelden van gratis image-servers:

http://postimage.org/
http://tinypic.com/
http://www.freeimagehosting.net/
http://imagecloset.com/

Het gebruik hiervan wijst zichzelf; Je upload je foto, en de site geeft je vervolgens een of meerdere links die je kunt plakken in je bericht waardoor de foto wordt weergegeven.
    (Bij PostImage is de handigste bijvoorbeeld: Thumbnail voor Forum (1)).

Druk even op de knop Afbeelding voordat je op Afbeelding drukt zodat je even kunt zien of het er zo uitziet als je wilt.